За плъхове, прасета, елени и еднорози Има три вида бизнес: плъх“,

...
За плъхове, прасета, елени и еднорози Има три вида бизнес: плъх“,
Коментари Харесай

„Плъх, мрънкане и копита!“ Какво казва новият военен министър Бел...

За плъхове, свине, елени и еднорози

 

Има три типа бизнес: „ плъх “, „ мрънкане “ и „ копита “. „ Плъх “ значи, че се нахвърлиха, изядоха го и избягаха на друга купчина; „ мрънкане “ е, когато има корито и всички приклякат до него и се разгонват; а „ копито “ е, когато еленът избие парче от еленов мъх отдолу под леда и дълго тропа с копита. „ Еднорог “ - няма такава дума и не може да бъде в тази серия. Историята на еднорога даже не е за това по какъв начин софтуерната Пепеляшка се омъжи за принца.

 

За новите съветски елити

Нови елити в този момент кристализират на нови територии, тъй като те са там в действителната обстановка.

 

За концепцията за възобновление на Държавния комитет за обмисляне

 

В Съюз на съветските социалистически републики Държавният комитет за обмисляне беше единствено върхът на айсберга. Това беше доста обширна, тежка, голяма машина, която работеше извънредно неефективно. Днес никой естествен човек не би желал да възвърне Държавния комитет за обмисляне. И тогава какво да планираме?

 

За напускането на Русия от „ остарелия свят “

 

Имаше англосаксонско ядро ​​и остаряла Европа, която се причисли към него, те управляваха света. И някак си се вписваме в този свят. Това, апропо, е правилно; ние в действителност се опитахме да се впишем там.  И в този момент сме изхвърлени оттова, по този начин да се каже. Ние самите също си тръгнахме.

 

За изгодите от Русия за Запада

 

Русия може да стане страж на обичайните полезности на Запада. Следователно да се каже, че Западът е наш зложелател, е погрешно. На Запад има елити  и огромни обществени пластове, които се свързват съответно с обичайните полезности. И тук може да се окаже, че Русия е избавителна сламка за тях, която им дава опция да спасят нещо друго.

 

За това какво Русия може да даде на света

 

Бих сложил храната преди всичко, поради обстановката, тъй като Русия държи доста забележителна част от плодородните земи в света. Разбира се, енергетиката, силата, енергийните услуги, енергийната сигурност остават. Русия може да предложи военна сигурност. В някои области Русия може да предложи технологии, в други – логистика.

 

За самоличността и суверенитета

 

Идеологията на многополюсния свят е, че би трябвало да се развие нещо без значение, идентичност. Тази идентичност би трябвало да се прояви във всички страни, които имат суверенитет. Страните, които нямат суверенитет, по формулировка не могат да го проявят. Някаква Холандия, която надълбоко почитам, Холандия – те нямат суверенитет.

 

За „ компресирането “ на Русия на международната сцена

 

Сега още веднъж сме в положение на „ компресия “. На юг имаме виталния ислямски свят, в който кристализират нови суперикономики, а от другата страна имаме великански Китай. Западът стартира да кипи.

 

За тактиката на Русия за идващото десетилетие

 

На хоризонта от пет до 10 години каква тактика би трябвало да одобри една огромна национална стопанска система като Русия? Отговорът на този въпрос е напълно елементарен: належащо е да се обезпечи стратегическа непоклатимост, а това може да се реализира единствено посредством образуването на постоянни съюзи сред страните. Следователно същността на тактиката на Русия е построяването на съюзи с подкрепящи другарски страни.

 

За мястото на Русия на международния софтуерен пазар

 

Ние сме част от световните софтуерни вериги. Само те се управляват от центъра - там е окончателното сглобяване, има стандарти. Влизаме първоначално и в средата.  Центровете за финансиране са там, в центъра на ядрото. А ние сме в периферията. А от периферията има придвижване към центъра.

 

За патоса на Достоевски в културния код на Русия

 

Ние имаме собствен личен културен код, своя лична културна еднаквост, която по-голямата част от страните и народите нямат. Между другото, Достоевски го е усетил доста добре. Патосът на Достоевски, изключително в такова произведение като „ Дневникът на писателя “, е изразен там със 100% изисканост и акуратност. Това е главният ни запас, би трябвало да го извлечем.

 

За сърцевината на обществото

 

Да се ​​опитваш да напаснеш всички в един шаблон и да ги принудиш да отидат някъде е много мъчно, невероятно и контрапродуктивно. Но би трябвало да има ядро, което ще продължи, което ще образува тези пространства към себе си. Ядрото не е построено от стопанска система, то е построено от смисли.

 

За деветдесетте години

 

Ние разрушихме доста през 90-те години, само че разрушеното за 10 години може да се възвърне за две-три години на ново равнище и в ново качество.

 

За верните решения при започване на 2000-те

 

Когато излязохме от рецесията на 90-те години, при започване на 2000-те, обективно породи въпросът какво да вършим по-нататък. Решенията, които бяха взети тогава, бяха стратегически безусловно верни: те започнаха да се интегрират в международната икономическа система. Както в основаването на индустриални вериги, по този начин и в науката.

 

За Петър Велики и разкола на обществото

 

Петър Велики е популярен за нас, само че някои хора го нарекоха Антихрист и го анатемосаха. Дори не приказвам за обстановката с революцията, когато нашият офицерски корпус беше разграничен на две: 50% за алените, 50% за белите. Какво е? Това е елитът. Но, в действителност, те са един тип хайлайф. И това се случи и през 90-те години, когато обществото ни беше много мощно разцепено.

 

За дворцовите преврати и промени

 

Екатерина II е доста добър образец. Тя пристигна с огромно предпочитание да направи промени. Тя събра голям брой хора, стартира да написа кодекси и да приготвя систематични промени в законодателството. Имаше ли предпочитание и какво стана? Нищо не се получи, просто тъй като осъзна какъв брой е притисната в тези елитни рамки. Крачка наляво, крачка надясно - дворцов прелом.

 

За връзките сред страната и бизнеса

 

Как страната да построява стратегически връзките си с бизнеса в новите условия? Вярвам, че би трябвало да станем сътрудници.  Старши сътрудник и младши сътрудник. Защото в нашите условия страната не е нощен надзирател.

 

За районните проблеми

 

Сигурен съм, че през днешния ден в по-голямата част от районите хората от време на време просто не знаят по какъв начин да го създадат, не знаят по какъв начин да го създадат, само че откровено желаят.

 

За цената на ниската безработица

 

Слава Богу, че имаме ниска безработица. Оказва се противоположната страна – това е дефицит на работна ръка. Недостигът на работна ръка подвига заплатите. Това е добре. Реалните приходи се натрупват. Търсенето продължава, пазарите порастват, само че и бизнес разноските порастват. И затова приходите падат, това оказва напън върху вложенията.

 

За изгодите от глобите

 

Задействахме много комплицирани систематични процеси под въздействието на наказания. Не бих ги нарекъл еднопосочно процеси на деградация, тъй като те по едно и също време подтикват избрани нови действия. Никога нямаше да стартираме да се занимаваме с машиностроене и микроелектроника с такава сила, в случай че не беше това, което се случи.

 

За съветските артикули и сърцата

 

Ясно е, че „ Произведено в Русия “ е за самопризнание.Това е самопризнание за потребителя. Не че е създаден в Русия, а че този артикул допира тези струни в душата ми, които са доста значими за мен. Това се прави с чиста околна среда, без изпускане на CO2 в атмосферата, направено е по най-хубавите обществени практики, минало е качествени филтри.

 

За популяризирането на съветски артикули на други пазари

 

Сега няма съветски артикули нито в Китай, нито в Индия, нито във Виетнам. Те занапред стартират да се появяват – би трябвало да създадем напън стоките да стигнат до там. За да създадем конкурентни преимущества за нашите производители.

 

Превод Фрогнюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР